Skola

Fotbollsprofil på Daltorpskolan IF Elfsborg erbjuder i samarbete med Daltorpskolan att spela fotboll på högstadiet. Första läsåret är avverkat och nu växer projektet ytterligare. Till höstterminen 2010 börjar en ny årskull med sjundeklassare i två fotbollsklasser.

Syftet är att ge fotbollsintresserade killar och tjejer en möjlighet att satsa på sin idrott med bibehållen fokus på studierna. Två gånger i veckan blir det fotbollsträning på schemalagd tid med tränare från IF Elfsborg. Utöver detta ingår ordinarie idrottslektioner och teorilektioner i näringslära, anatomi, fysiologi m.m.

Läs mer om Fotbollsklass här.

Bra Kompis Klassfotboll I samarbete med Byttorps IF är IF Elfsborg medarrangör till skolfotbollsturneringen ”klassfotbollen”. Turneringen har funnits i många år och arrangeras vanligtvis sista helgen i Maj på Ryda sportfält. 2010 deltog ca. 1500 barn ifrån årskurs ett till sex.

Inför turneringen erbjöd IF Elfsborg föreläsningen Elfsborgskultur till femte och sjätteklassare i alla skolor i Borås Stad. Föreläsningen är samma som körs inom IF Elfsborgs ungdomslag och bygger på ledorden attityd-ansvar-respekt. Den tar upp hur en förening fungerar och hur viktigt det är med Fair Play när man spelar fotboll.  Efter turneringen delas ett Fair Play-pris ut till ett lag som utmärkt sig extra bra på något sätt. 

Alla elever som är med och spelar ”Klassfotbollen” får biljett till en Elfsborgsmatch. 2010 års hemmamatch är den mot Gefle IF 1/8 där det kommer att finnas aktiviteter bakom Knallelandsläktaren.    

Engelbrektsskolan med Ge rasismen rött kort-tifo

Tifo-tävling För högstadieskolor i Borås med omnejd erbjuder IF Elfsborg möjlighet att gå på match på Borås Arena med hela skolan. Upplägget bygger på tre delar.

1. IF Elfsborg besöker skolan med spelare ifrån A-laget och diskuterar ett värdegrundsämne som skolan har valt. Det kan vara mobbning, rasism, hälsa etc.

2. Eleverna tillverkar ett tifo för att visa upp ett budskap på Borås Arena. Det kan vara papperspel, plakat, flaggor etc.  Endast fantasin och motivation sätter gränser.

3.  Eleverna får köpa matchbiljetter för 10 kr styck inför en utvald match. Skolan går tillsammans på matchen och genomför tifot före matchstart.

De skolor som deltar granskas sedan av en jury som utser en vinnare. 2009 vann Fristadsskolan och fick 10 000 kr i inredning till sitt uppehållsrum. 2010 kommer en ny vinnare att utses.

Kommentarer är stängda.